Hoe ik werk

Creativiteit is een deur zien waar anderen een muur zien

Het eerste contact

Het eerste contact zie ik als een intakegesprek waarin we jouw vraag verkennen.

De begeleiding wordt ondersteund door jouw organisatie/wordt aangevraagd door je werkgever:
Er is een intakegesprek met de opdrachtgever, jou en mij als coach. We verhelderen welke vragen en verwachtingen je hebt rond de begeleiding en wat jouw motivatie is om de stap naar begeleiding te zetten. We bekijken samen welke begeleidingsvorm het beste past bij de vraag. We bepalen we samen de thema’s waarrond gewerkt zal worden. Er wordt eveneens een gezamenlijk evaluatiemoment afgesproken.

De begeleiding wordt door jou persoonlijk aangevraagd:
Samen met jou bekijk ik waarvoor je precies hulp/ondersteuning zoekt, welke vragen en verwachtingen je hebt rond de begeleiding en wat jouw motivatie is om de stap naar begeleiding te zetten.

Samen overleggen we welke begeleidingsvorm voor jou het meest aangewezen is.
Deze fase kan één of meerdere gesprekken omvatten. (Zo kan er bijvoorbeeld eerst een gesprek met ouders en daarna met de betrokken kinderen gepland worden.)
Uiteraard is de inhoud van al onze gesprekken strikt vertrouwelijk.
In deze fase licht ik ook toe wat mijn voorstel van aanpak is.

Het kennismakingsgesprek is ook belangrijk om je te helpen bepalen of je met mij wil verdergaan of niet. Om samen resultaten te behalen is wederzijds vertrouwen immers belangrijk.

Opstarten begeleiding

Eens je beslist hebt dat we samen op weg gaan, spreken we jouw persoonlijke doelstellingen af en maken we concrete afspraken over de frequentie en de duur van de sessies.

Zowel bij coaching als bij counseling werk ik volgens de systeemtheoretische benadering van communicatieprocessen, zoals deze uitgedragen wordt aan de Interactie-Academie van Antwerpen.
In dit denkmodel gaat men er vanuit dat het probleem waarmee een persoon te maken heeft, niet los kan gezien worden van de context (de omgeving) van die persoon. Heel vaak zijn deze problemen immers niet alleen ‘persoonsgebonden’, maar ‘contextgebonden’. Dat wil zeggen dat ze een gevolg zijn van een verstoorde interactie tussen de persoon en zijn/haar omgeving. Dit is dan ook één van mijn belangrijkste uitgangspunten in mijn begeleidingen.

Verder hanteer ik ook een oplossingsgerichte benadering.
Dit is ‘leren’ op basis van je successen of die van een ander. Ik kijk samen met jou naar wat wél al werkt, hoe dit lukt en hoe je daarop verder kunt bouwen.
Naast zuivere gespreksvoering in de begeleidingssessies wend ik ook vaak non-verbale (creatieve) methodieken aan.
Dit wil zeggen dat ik soms verschillende soorten materialen gebruik om jou iets in beeld te laten brengen (bv. werken met klei, een verhaal vertellen aan de hand van foto’s en film, dramatechnieken aanwenden en laten uitbeelden, lichaamsoefeningen en meditatietechnieken inlassen, situaties uitzetten met figuurtjes, werken met teksten, muziek en poëzie,… ).

Duur van een sessie

  • Een coaching duurt 2 uur
  • Een counseling duurt 1 uur
  • De frequentie van de sessies is variabel, voor iedereen anders en wordt in overleg bepaald.
  • Het is moeilijk op voorhand te bepalen hoe lang een begeleiding duurt. Weet dat je op elk moment kan beslissen de begeleiding stop te zetten.

Tarieven

Als particulier betaal je voor een coaching/counseling 57 €/uur
Voor bedrijven/instellingen zijn de prijzen voor coaching en counseling 114 €/uur.
Gesprekken met 2 of meer personen duren ongeveer anderhalf uur en kosten 84 €/uur
Voor bedrijven/instellingen zijn de prijzen exclusief BTW (21%).

Annuleren van een afspraak

Wanneer je ten minste 2 dagen op voorhand annuleert, hoef je niets te betalen. Annuleer je niet, maar kom je niet opdagen, dan zal de consultatie wel aangerekend worden.

Wie verdwaald is, ontdekt nieuwe wegen

Wens je meer informatie of wil je een afspraak maken?
Neem dan rechtstreeks contact met me op.

Stuur een mail Bel +32 475 94 86 11